Om os

Værdier

Vi tror på, at Landsbyen er et fællesskab – ikke ét vi får, men et vi sammen skaber. Vores fællesskab er baseret på få forpligtigelser, en række forventninger og en masse muligheder. Det er et fællesskab, som i sit udgangspunkt bygger på frivillighed og tilvalg, men det forventes selvfølgelig, at man bor i Landsbyen, fordi man vil fællesskabet og har lyst til at deltage aktivt og bidrage positivt til det. Fællesskabet og de aktiviteter, der definerer det, opstår, når vi selv tager initiativ hertil. Samtidig er der plads til vores forskelligheder, og vi har respekt for hinandens private sfærer . Vi kalder det “en åben forhave og en lukket baghave”. Vores værdier er under stadig udvikling. Vi holder en visionsdag ca. en gang hvert andet år, hvor vi sammen lytter og diskuterer emner, der har med Landsbyen og vores liv der at gøre.

Leg og liv

I Landsbyen er der børn og unge i stort set alle aldre, så der er næsten altid nogen at lege med eller hygge sig sammen med. Vi har to store trampoliner, en lille legeplads, forhindringsbane, fodboldbane, hængekøjer, rollespils-borg – og om vinteren is på vores sø, hvis vi er heldige. Landsbyen er et lukket, afgrænset område, så selv ret små børn har gode muligheder for at lege frit. Vi holder altid fastelavnsfest og juleklip og nogle gange også MGP-fest, filmaftener eller noget helt andet.

Fællesspisning

Fællesspisningen er en vigtig ingrediens i Landsby-livet. Her hygger vi og taler sammen og kan følge lidt med i hinandens dagligdag. Vi har typisk fællesspisning tre dage om ugen. For os alle er fællesspisningen også en kæmpe stor hjælp i hverdagen, da det frigiver den enkelte familie tid, hvor man jo ellers vil stå med indkøb, madlavning og oprydning.

Vi laver mad sammen
Som regel serverer vi mad til 60-70 mennesker, og det kan måske lyde helt uoverskueligt at lave mad til så mange. Men man vænner sig faktisk ret hurtigt til det. Og da vi har et velindrettet industrikøkken og hjælper hinanden på madholdene, går det for langt de fleste efterhånden ret nemt. Hvert madhold er ansvarlig for fællesspisning ca. hver 6.-7. uge.

Vi spiser sammen
Fællesspisningen er en hyggelig og social hverdagsrutine, hvor børn og voksne mødes og hygger sig sammen. Der er nogle få og enkle tips, der gør fællesspisningen til en god oplevelse for alle:

  • Man sidder klar ved bordene kl. 18.15, når maden præsenteres
  • Man rejser sig tidligst 20 min. efter maden er serveret, dvs. typisk kl. 18.35 – det gælder også børn
  • Børn leger på 1. sal eller udenfor – dvs. ikke i stueetagen – mens andre spiser færdig
  • Man rydder sit eget bord for alt og tørrer det af – det er en god hjælp for køkkenholdet

Fællesmøder og fælles arbejde

De månedlige fællesmøder er Landsbyens sted for information, drøftelse og beslutning. Det forventes, at man møder op til fællesmøder og her er med til at drøfte og beslutte, hvad der skal ske med Landsbyen. At man tager del i arbejdsdage og arbejdsgrupper og dermed bidrager til, at værne om vores rammer og udvikle fællesskabet. Og at man tager sin tjans på madholdet hver 6.-7. uge.